MVO - Duurzaamheid


GROEN Interieurbeplanting heeft de visie om als onderneming evenwicht aan te brengen tussen economische, sociale en milieu aspecten. Zeker als je GROEN heet en professional bent in de interieurbeplanting, heb je nadrukkelijk de verantwoordelijkheid om de ecologische impact op onze leefomgeving te minimaliseren én om als GROEN bij te dragen aan een beter milieu en een betere wereld. GROEN ervaart dit als voorwaarden voor een succesvolle toekomst.
Dit doen wij enerzijds door energiezuinig te werken en anderzijds door actief te investeren in klimaatneutraal ondernemen. GROEN neemt CO2-reductie serieus en dit betekent concreet:

- Alle orders verpakt in recyclebaar materiaal. GROEN draagt zorg voor gescheiden afval; karton, plastic en restafval. Waar mogelijk wordt verpakkingsmateriaal hergebruikt.

- GROEN heeft als één van onze doelstellingen om zo dicht mogelijk bij onze klanten gevestigd te zijn. Naast een snelle service draagt dit in grote mate bij aan een zo gering mogelijke uitstoot van CO2.

- GROEN verbruikt zo weinig mogelijk papier: ondersteund door geautomatiseerde systemen, streven we naar zo min mogelijk papiergebruik in de processen.

- GROEN werkt met bestrijdingsmiddelen die als niet-belastend aangemerkt worden. Slechts in uitzonderlijke situaties wordt er in overleg met de klant gebruik gemaakt van alternatieve middelen.

- Vanaf 1 januari 2011 brengt GROEN haar data onder in een groen-datacenter, waar met innovatieve technologieën veel energie wordt bespaard en waar uitsluitend wordt gewerkt met groene stroom.

- GROEN gebruikt sinds 1 januari 2012 uitsluitend drukwerk vervaardigd uit FSC papier.

- Voor de toekomst streven wij er naar de uitstoot van haar bedrijfswagens te compenseren of naar de aanschaf van hybride voertuigen of van auto’s aangedreven met milieuvriendelijke brandstoffen. Er wordt vanzelfsprekend scherp gelet op de efficiëntie van onze routes, het brandstofverbruik en zodoende een minimale belasting van het milieu.


Een GROEN bedrijf vergt aandacht. Met eenmaal iets doen zijn we er niet. We blijven daarom ook in de toekomst werken aan een betere toekomst. Voor ons en voor u!